Un bărbat înarmat îmbărcat în polițist a ucis cel puțin 16 oameni, inclusiv o polițistă, în provincia Noua Scoție din Canada. Bărbatul în vârstă de 51 de ani a fost ucis de polițiști, relatează BBC News.

Atacul a început sâmbătă seară, în comunitatea rurală Portapique, un oraș aflat la câteva sute de kilometri de Halifax. Mai multe victime au fost găsite în fața unei case de polițiștii care au intervenit, după ce au fost alertați că s-au auzit focuri de armă. Suspectul a reușit să fugă, iar după 12 ore de la primele focuri de armă, acesta a fost împușcat mortal de polițiștii care încercau să-l aresteze.

În total, 16 persoane au fost ucise, inclusiv o polițistă de 23 de ani, care intervenise pentru a-l opri pe atacator.

“Hedi a răspuns apelului de urgență și și-a pierdut viața protejând cetățenii. Doi copii au rămas fără mamă, au mai rămas în urmă un soț îndurerat, părinții care și-au pierdut fiica, prietenii și colegii săi”, a spus comandantul poliției din Nova Scoția, Lee Bergerman, Motivul atacului armat, cel mai grav din istoria modernă a Canadei, este încă necunoscut. “Este prea devreme pentru a vorbi de un motiv”, a declarat polițistul Chris Leather.

Citeşte întreaga ştire: Canada, lovită de cel mai grav atac armat. Un bărbat îmbrăcat în polițist a ucis 16 oameni